Inka Koponen: Harhaa


Kodikkaassa puurakennuksessa sijaitseva Ahjo oli tälläkertaa saanut vieraakseen Taideyhdistys Harhan Taidetta 24/7  tempauksen myötä joukon taiteilijoita, jotka pääsivät suuressa salissa tekemään näköistänsä taidetta todellakin kellon ympäri! Sali muistutti varsinaista taiteilijoiden karkkikauppaa, jossa jokainen pieni ateljee tarjosi omanlaisiaan värejä, makuja ja tuoksuja.
Tapahtuma oli varsinaista materiaalien juhlaa. Monen taiteilijan välinearsenaaliin kuuluivat perinteiset maalit ja maalauspohjat, mutta mahtuipa joukkoon myös mehiläisvahasta muotoiltuja kukkia sekä kirpputoreilta metsästettyjä erikoisia kehyksiäkin, joihin sijoitettiin taiteilijan sanojen mukaan "vakavia potretteja leluista".  Materiaaleja ja tekniikoita oli käytetty ihanan monipuolisesti. Mieleeni jäivät erityisesti juuri nämä mehiläisvahakukat ,jotka tuoksuvat muutaman viikon jälkeen edelleen (tarkistin!) ja samaisen taiteilijan kynttilän savulla kuvioimat paperit. Myös lehtileikkeiden ja paperinarun yhdistäminen maalauksiin toi oman mielenkiintoisen moniulotteisuutensa.
Tunnelma näyttelyssä oli lämmin ja yhteisölinen. Kasvoilla näkyi pitkän valvomisen tuottamien mustien silmänalusten lisäksi myös ilahduttavan paljon hymyjä. Kaikki olivat myös heti valmiina kertomaan teoksistaan utelijaille kysyjille. Kodikasta tunnelmaa lisäsivät myös patjat, joita oli tuotu naapurisaliin väsähtäneitä varten. Epäilen kuitenkin, että niillä ei ole juuri keretty nukkumaan inspiraation iskettyä. Olisinpa halunnut nähdä, millainen meno on mahtanut olla aamuyöllä ensimmäisen väsymyksen iskiessä. Omasta kokemuksesta luulen, että silloin juuri meno on ollut hysteerisimmillään ;)
Tekstin lisäksi päätin tehdä hyvin pienen maalauksen näyttelyn inspiroimana. Salissa vallinneen lämpimän tunnelman lisäksi halusin tuoda kuvaan myös sitä herttaista unisuutta, joka leijui kaikkialla ympärillä. Ja mustat silmänaluset myös, niitä ei sovi unohtaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti